Hogyan készítsünk otthont fagyit?

Csokoládéfagylalt:

Hozzávalók

2 db tojás

4 ek porcukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

15 dkg étcsokoládé

2.5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.

A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.

Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradékfeldarabolt étcsokoládét.

Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.

A recept forrása: www.nosalty.hu 

EPRES JOGHURTFAGYI GÉP NÉLKÜL:

Hozzávalók: 

20db citromfűlevél        

40dkg    görög joghurt   

5dkg      méz      

2.5dl      habtejszín         

25dkg    eper

ELKÉSZÍTÉS:

A joghurtos eperfagyihoz a citromfűlevelet nagyon finomra vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal és a mézzel. A tejszínt keményre felverjük, és a habot a joghurtos keverékbe forgatjuk. A masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltjük, és a fagyasztóba tesszük 1 órára.

Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.

A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűtőtérbe. Végül fagylaltkanállal kelyhekbe adagoljuk, vagy a formából tálra borítjuk és felszeleteljük.

A recept forrása: www.mindmegette.hu