Grillezett zöldséges bulgursaláta friss fűszerekkel
Hozzávalók (2-3 főre):
- 1 kis cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb padlizsán
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 csésze bulgur
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem, menta vagy bazsalikom (lehetőleg kertből)
- (opcionálisan feta sajt vagy pirított magvak a tetejére)
Elkészítés:
- Bulgur előkészítése: A bulgurt öntsd le kétszeres forró vízzel, sózd meg, fedd le, és hagyd megpuhulni kb. 15 percig.
- Zöldségek grillezése: A cukkinit, padlizsánt és paprikát szeleteld fel, sózd be, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd grillezd (vagy serpenyőben süsd) őket, míg enyhén megpirulnak.
- Saláta összeállítása: A puhára főtt bulgurt keverd össze a felkockázott grillezett zöldségekkel, add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, a citromlevet, az olívaolajat és a friss fűszereket.
- Tálalás: Szórd meg morzsolt feta sajttal vagy pirított napraforgómaggal, és máris kész a friss, tápláló, szezonális nyári saláta!
Tipp:
Ez a saláta hidegen és langyosan is nagyon finom. Elviheted piknikre, ebédre a munkahelyre, vagy kínálhatod köretként grillezett húsok mellé is.
A hozzávalókat keresd a Sparban, ahol minden nap friss árukészlettel és széles kínálattal várnak.