Nyári receptajánló

Grillezett zöldséges bulgursaláta friss fűszerekkel

Hozzávalók (2-3 főre):

  • 1 kis cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 1 csésze bulgur
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem, menta vagy bazsalikom (lehetőleg kertből)
  • (opcionálisan feta sajt vagy pirított magvak a tetejére)

Elkészítés:

  1. Bulgur előkészítése: A bulgurt öntsd le kétszeres forró vízzel, sózd meg, fedd le, és hagyd megpuhulni kb. 15 percig.
  2. Zöldségek grillezése: A cukkinit, padlizsánt és paprikát szeleteld fel, sózd be, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd grillezd (vagy serpenyőben süsd) őket, míg enyhén megpirulnak.
  3. Saláta összeállítása: A puhára főtt bulgurt keverd össze a felkockázott grillezett zöldségekkel, add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, a citromlevet, az olívaolajat és a friss fűszereket.
  4. Tálalás: Szórd meg morzsolt feta sajttal vagy pirított napraforgómaggal, és máris kész a friss, tápláló, szezonális nyári saláta!

Tipp:

Ez a saláta hidegen és langyosan is nagyon finom. Elviheted piknikre, ebédre a munkahelyre, vagy kínálhatod köretként grillezett húsok mellé is.

A hozzávalókat keresd a Sparban, ahol minden nap friss árukészlettel és széles kínálattal várnak.