Óvd a szemed is napsugarak ellen

A napszemüveg vásárlás sok fejtörést okozhat. A tökéletes modell kiválasztása nehezebb, mint tűre lelni a szénakazalban.

Mindenkinek ismerős a bőség zavara, amikor a döntési lehetőségeink sokasága jelentősen megnehezíti a választást. Ez a helyzet gyakran előfordul napszemüveg választásakor, hiszen több száz modell érhető el a piacon. A döntés meghozatalát tovább nehezítik az eltérő keretek és lencseszínek. Szerencsére a napszemüveg választás folyamata leegyszerűsíthető az alábbi 6+1 lépésre. A módszer követésével könnyen rálelhet az Ön stílusához illeszkedő és adottságait kiegészítő modellre.

1. Határozza meg a személyes preferenciákat!

A napszemüveg vásárlás első lépéseként érdemes a személyes preferenciákat meghatározni. Az alábbi kérdések megválaszolása segíthet ebben: Milyen körülmények között tervezi viselni a napszemüveget?

2. Döntsön a költségvetésről!

A szemüveg választás másik fontos aspektusa az elérhető költségvetés.

3. Válasszon napszemüveg keretformát az arcformája alapján!

Az egyéni preferenciák és költségvetés meghatározását követően érdemes latba vetni az arcformát. Azt, hogy milyen szemüveg illik Önhöz, nagy mértékben befolyásolja a fejformája.

4. Döntsön a keret színéről!

A napszemüveg vásárlás következő lépéseként döntsön a keret színéről.

5. Válasszon napszemüveg márkát!

A fenti lépésekkel sikerült a számunkra megfelelő napszemüvegek számát lecsökkenteni. A napszemüveg vásárlás következő állomása a márka kiválasztása. Üzleteink kínálatában több tucat világmárka közül találhatja meg a saját személyiségéhez leginkább illeszkedőt!

6. Döntsön a modellről!

Amennyiben követte a fenti tanácsokat, valószínűleg már csak 2-3 modell maradt ennél a lépésnél. Ekkor érdemes egyéni ízlésére támaszkodva kiválasztani a tökéletes modellt. Amennyiben bizonytalan a döntést illetően, érdemes kikérni a családtagok és barátok véleményét.

+1 Próbálja fel a kiválasztott szemüveget!

Továbbra sem jutott döntésre? Akkor ideje felpróbálni a szemüveget!