Civil élet

A Csaba Center Invest Kft. a térség legnagyobb magántulajdonú ingatlanfejlesztőjeként építette és működteti a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztatóközpontot, amely több mint 78.000 m2 bruttó alapterületével a legnagyobb vidéki bevásárlóközpont.
 
A Csaba Center megnyitása óta arra törekszünk, hogy a város kulturális életében meghatározó szerepet töltsünk be.
 
2006 májusa óta stratégiai partnerünk a Budapest Bank, amely országos operációs központját helyezte át Békéscsabára. Közel 8.000 m2 alapterületű modern irodakomplexumában mára több mint 750 fő dolgozik.
 
A Csaba Center gyakorlatilag egy önálló „kisvárossá” vált. Üzleteinkben, irodáinkban, a kapcsolódó szolgáltatások révén összességében több mint 1.500 embernek nyújt megélhetést.
 
Hétköznapokon az üzletház látogatottság 12-15 ezer fő/ nap, hétvégi napokon, ill. rendezvények idején a látogatottság meghaladja a 20 ezer főt naponta. A parkolóházban 2500-3500 autó fordul meg naponta.
 
A Csaba Center működése során a város kereskedelmi – szolgáltatási - kulturális központjává vált.
 
Térségi szerepe mind a kereskedelem, mind a banki szolgáltatások terén meghatározó.
Az épület központi aulájában helyet adunk regionális, megyei és városi találkozóknak, fesztiváloknak és sporteseményeknek.
 
Különböző helyi, megyei civil szervezetek számára biztosítjuk a Csaba Center színpadát, mint rendezvényhelyszínt, ezzel is segítve munkájukat.
Ennek eredményeképpen folyamatosan szervez véradó napokat a Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete, de itt tartja minden évben az Autizmus Napját az Aut-Pont Alapítvány is.
Helyszínt biztosítunk az ásványkiállításnak, a vívódöntőnek, a Békéscsabai Atlétikai Klub futógáláinak és sportnapjainak, a fodrász-és kozmetikustanuló versenynek, az Ifjúsági Kavalkádnak, az AIDS elleni világnapnak és a Megvilágosodás Napjának is.
 
Minden évben örömmel fogadjuk a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési osztályának gyermekrajz kiállítását, és ennek a megnyitóját, díjátadóját. Nem volt még rá példa, hogy valamely egyesület, civil szervezet kedvezményezésére ne lettünk volna partnerek.
A Csaba Center egyfajta közösségi tér, egy találkozási pont, ahol számtalan ember megfordul, és ahol tényleg mindig történik valami…