GY.I.K. és Center Praktikák

Kedves Vásárlóink!

Az alábbi pontokban összegyűjtöttük azokat a gyakran feltett kérdéseket, amelyeket Önöktől kaptunk, és a mindennapi vásárlásuk, Csaba Centerben történő tartózkodásuk alatt segítségükre lehet!

Általános szabályok, rendelkezések

1. Melyek a koronavírus elleni védekezés miatt fennálló intézkedések, rendelkezések, szabályok, amelyeket vásárláskor be kell tartani?

A Csaba Center üzleteiben, szolgáltató-és vendéglátóegységeiben érvényben lévő szabályokat itt megtekintheti:

A link megnyitásához kattints ide.

Nyitva tartás

1. Mi a Csaba Center nyitva tartási ideje?

A Csaba Center hétfőtől csütörtökig 07.00-24.00 óráig, péntek-szombat 07.00-01.00 óráig, vasárnap 08.00-24.00 óráig tart nyitva.

2. Mi az üzletek nyitva tartási ideje?

Az üzletek többsége hétfőtől-szombatig 09.00-20.00 óráig, vasárnap 10.00-18.00 óráig tartanak nyitva. Az üzletek pontos nyitva tartási idejéről bővebb tudnivalókat az alábbi linkről olvashat:

A link megnyitásához kattints ide.

3. Ünnepnapokon nyitva vannak-e az üzletek?

A Csaba Center üzletei a vendéglátó-és szórakoztatóegységek kivételével ünnepnapokon zárva tartanak.

Információs pult, vásárlási utalvány

1. Az információs pult mikor van nyitva?

Az információs pult minden nap – ünnepnapok kivételével – 10.00-18.00 óráig tart nyitva.

2. Hol tudok Csaba Center Vásárlási Utalványt vásárolni?

A Csaba Center Vásárlási Utalványt az információs pultban lehet megvásárolni, nyitva tartási időben minden nap 10.00-18.00 óra között.

3. Milyen címletekben kapható a Csaba Center Vásárlási Utalvány és meddig lehet felhasználni?

A Csaba Center Vásárlási Utalvány 2.000 és 5.000 Ft-os címletekben kapható. Érvényessége: a kiállítás napjától számított 6 hónap.Gyerekbarát

1. Hol találok pelenkázót?

A Csaba Center földszintjén, a színpad mögötti öltöző mosdóval felszerelt részében került kialakításra egy pelenkázóasztallal, kényelmes ülőhelyekkel felszerelt baba-mama szoba, melyet a kisgyermekek zavartalan ellátására (pelenkázására, szoptatására) tudnak a szülők használni.

Ezen kívül a 2.emeleti női mosdóban is található pelenkázó.

2. Kisgyermekkel érkezem. Van-e baba-mama szoba, pelenkázó, játszóház a Csaba Centerben?

A Csaba Center földszintjén, a színpad mögötti öltöző mosdóval felszerelt részében került kialakításra egy pelenkázóasztallal, kényelmes ülőhelyekkel felszerelt baba-mama szoba, melyet a kisgyermekek zavartalan ellátására (pelenkázására, szoptatására) tudnak a szülők használni.

Ezen kívül a 2.emeleti női mosdóban is található pelenkázó.Parkolás

1. Hol tudom kifizetni a parkolójegyemet?

A Csaba Centerből a parkolóház felé a kijáratoknál elhelyezett parkolóautomatáknál ellenőrízheti és egyenlítheti ki parkolójegyét.

Kicsit pontosabban: a földszinten és az 1. emeleten a parkolóház kihajtó sáv mellett, a Csaba Centerben az 1.emeleten, az 1F, 2. és 2F emeleten a lifttel szemben az ajtó mellett találhatóak.

Információk

1. Egy üzlet elérhetőségét keresem. Hol találom meg?

Üzleteink elérhetősége felől weboldalunkon az Üzletek menüpontban az adott üzlet aloldalán talál információt.

2. Szeretném vállalkozásomat a Csaba Center reklámfelületein hirdetni. Van erre lehetőség?

Természetesen! Örömmel látjuk partnereink között! Kérjük, reklámfelület bérlés, promócióval vagy rendezvénnyel kapcsolatosan vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot.

Kontakt: A link megnyitásához kattints ide.

3. Mozgáskorlátozottként érkezem a bevásárlóközpontba. Hogyan tudok közlekedni?

A Csaba Center teljes területe akadálymentesített, így mozgáskorlátozott vásárlóinkat is bármikor szívesen fogadjuk. A szintek közötti közlekedésre használják a lifteket. Ha mosdót keres, minden szinten külön mozgáskorlátozott mosdó áll a rendelkezésére.

A kulcsot minden esetbe kérje a biztonsági őröktől.

4. Kisállatot, kutyát be lehet-e vinni a Csaba Center területére?

A bevásárlóközpont területére élő állatot behozni tilos, kivéve a vakvezető kutyákat és az állatszállító ketrecben elhelyezett, vagy ölbe vett állatokat valamint a hatóság (rendőrség, vám- és pénzügyőrség, katasztrófavédelem, stb.) nyomkereső kutyáit.

5. Elveszítettem valamit. Hol kereshetem meg?

Kérjük forduljon a biztonsági szolgálat munkatársaihoz, vagy hívja a 66/524-524-es telefonszámot! A megtalált tárgyakat a biztonsági szolgálat III. emeleti szolgálati helyiségében őrizzük. Felvilágosítást a fenti telefonszámon kérhet.CENTER PRAKTIKÁK

A gyakori kérdések mellett összegyűjtöttünk néhány praktikát, jótanácsot, amelyek arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék, esetleg meggyorsítsák vagy egyszerűbbé tegyék a Csaba Center mindennapos használatát, az itt töltött időt.

Parkolás

1. Kifizetted a parkolójegyed, de nem nyílik a kijárati sorompó? Próbáld meg lekapcsolni a világítást! (már ha fel van kapcsolva ;) )

Magyarázat:

Bizonyos fényviszonyok között – különösen szürkületkor vagy esős, párás időben – a leolvasó kamera nem látja megfelelően az autó rendszámát. A világítás lekapcsolása segíthet.

2. Ha a középső parkolómezőben nincs Veled szemben autó, hajts át a másik parkolómezőbe! Így kihajtáskor nem kell tolatnod!

Magyarázat:

Egy parkolóházban mindig számítani kell arra, hogy az autósok a szabad parkolók keresésével vannak elfoglalva. Előfordulhat, hogy nem veszik észre, hogy tolatsz és meghúzzák az autódat. Orral kiállni egyébként is egyszerűbb.

3. A felhajtó rámpára csak akkor kezdj el felhajtani, amikor az előtted haladó autó már felért. Inkább várj néhány másodpercet, de így elkerülheted, hogy Neked kelljen megállni az emelkedő közepén.

Magyarázat:

Alföldi sofőrök vagyunk, sokan nem is tanulták, vagy elfelejtették a kézifékes indulást. (Esetleg még a kézifék sem jó a kocsin…). Előzd meg a problémát, a türelem rózsát terem!

4. Bizonytalan vagy a parkolóházba történő be- vagy kihajtáskor, hogy elférsz-e a kanyarban?

Megoldás:

Minden kanyarban elhelyeztünk legalább egy – néhol kettő – domború tükröt. Ezek segítségével beláthatod a kanyart, meggyőződhetsz arról, hogy nem jön szembe senki!

Mindemellett azért javasoljuk, hogy maradj a sávodon belül! Ha kanyarodáskor figyeled a visszapillantó tükröket is, elkerülhető hogy ráhúzd az autót a kerékvetőre vagy a falra.

5. A parkolóház első emeletén éred el a beléptető kapukat. Mindig ahhoz a kapuhoz állj, amelyikben kevesebben állnak előtted! Így elkerülhető, hogy a sor a felhajtó rámpáig feltorlódjon, és a beléptetés is sokkal gyorsabb.

Megoldás:

Minden kanyarban elhelyeztünk legalább egy – néhol kettő – domború tükröt. Ezek segítségével beláthatod a kanyart, meggyőződhetsz arról, hogy nem jön szembe senki!

Mindemellett azért javasoljuk, hogy maradj a sávodon belül! Ha kanyarodáskor figyeled a visszapillantó tükröket is, elkerülhető hogy ráhúzd az autót a kerékvetőre vagy a falra.

6. Ha több autó áll a kijárati sorompónál, nézz rá az órádra! Kezdd el mérni a tényleges várakozási időt! Meg fogsz lepődni, hogy milyen kevés időt milyen soknak érzel!

Magyarázat:

Amikor az autóban, különösen mások teszetoszasága miatt kell várakoznunk, gyakran úgy érezzük, hogy 5-10 percbe is beletelik mire kijutunk. A valóság sokkal szebb: mindössze egy-másfél percről van maximum szó. Ha figyeljük az idő múlását, rá fogunk csodálkozni, hogy milyen soknak tudunk érezni ilyen helyzetben már néhány tíz másodpercet is! Ettől persze még várakozunk…

7. Elhagytad a parkolójegyedet? Állj meg a kilépő sorompó mellett a bal oldalon, és keresd meg a parkolós kollégákat! Ha belépéskor a rendszer le tudta olvasni a rendszámodat, akkor nem kell pótjegyet váltanod, ezzel több száz forintot is megtakaríthatsz! Erre reggel 7 és este 21 óra között van lehetőséged.

Magyarázat:

A rendszámfelismerő rendszerben utána tudunk keresni, hogy mikor léptél be, és a kasszánál csak a tényleges parkolási időt kell megfizetni. Ez a lehetőség azonban csak nap közben él, amikor a kollégák be tudnak lépni a számítógépes rendszerbe, és belépéskor a rendszernek sikerült leolvasnia a rendszámodat

8. Segítség! Ellopták az autómat! Vagy csak elfelejtettem, hogy hol parkolok?

Gyakran tapasztaljuk, hogy a parkolóházak és azon belül is a szintek között sokan elveszítik a tájékozódási képességüket. A legfontosabb: Ne ess pánikba!

Higgadtan gondold végi, hogy merre fordultál, hány szintet jöttél felfelé, és mit láttál mikor beléptél a Centerbe. A higgadt átgondolás segíteni fog! Ha mégsem, keresd a biztonsági őrt, aki segíteni fog. Megnyugtatunk: a Centerből még nem tűnt el autó!

Ha pedig előrelátó akarsz lenni, akkor mielőtt belépsz a Csaba Centerbe a parkolóházból, az ajtók mellett jobb oldalon kék-ezüst táblákon jelöltük, hogy melyik szinten álltál meg. Ugyanilyen táblák jelzik a parkolóházi lépcsőházakban is, hogy éppen melyik szinten tartózkodsz.Lift

1. Merre szeretnél menni a lifttel? Mindig csak azt az irányt nyomd meg a lift hívógombján, amerre tartasz!

Magyarázat:

Sokan gondolják, hogy ha mindkét gombot megnyomják, akkor gyorsabban jön a lift. Ez éppen fordítva van! A lift felfelé és lefelé is gyűjtő rendszerű, tehát egy-egy irányban összegyűjti az utasokat. Ha mindkét gombot megnyomod, azzal csak lassítod a liftet, mert a másik irányban is meg fog állni.

2. Előfordult már, hogy úgy érezted, megráz a lift gombja? Próbáld meg a ruhád ujjával, vagy zsebkendővel megnyomni!

Megoldás:

A bevásárlóközpont száraz levegője, illetve a selyem/pamut/műszálas ruhák együttesen elektrosztatikusan feltölthetnek. Igen, Téged! A fém szerkezetek pedig úgynevezett „nulla potenciálon” vannak – lánykori nevén földelve -, így ez az elektrosztatikus töltés kisül. Ez okozza a kellemetlen érzést.3. Sietnél? Beszállást követően nyomd meg az egymás felé mutató nyilakat! Az ajtó azonnal elkezd becsukódni, ezzel 2-3 másodpercet is nyerhetsz!

Magyarázat:

A lift ajtaja érzékelővel és késleltetővel van ellátva. Az automatika az utolsó érzékelést követő 3 másodperc múlva indítja el az ajtó záródását. Ez az időtartam csökkenthető le a gomb megnyomásával.

Vásárlási utalvány

1. Nincs ötleted ballagásra, esküvőre, karácsonyra?

A legjobb megoldás a Csaba Center Vásárlási Utalványa! Az utalvánnyal több, mint 70 üzlet kínálatából választhat a megajándékozott!

Döntés előtt gondold végig, hogy kinek, milyen címletű utalványok a legpraktikusabbak, és átadáskor mindig hívd fel a figyelmét arra, hogy meddig váltható be!

2. Most vásároltál/kaptál először Csaba Center Vásárlási Utalványt és nem tudod hol lehet beváltani, meddig érvényes?

Az utalványt beváltó üzletek aktuális listáját megtalálod weboldalunkon:

A link megnyitásához kattints ide.

Az utalványok a vásárlás napjától számított 6 hónapig érvényesek, a lejárati határidőt az utalványon bélyegezve megtalálod!Gyerek

1. Baba-Mama Szoba

Nyugodt körülmények között szeretnéd pici babád tisztába tenni, megetetni?

Amikor nincs rendezvény a Csaba Centerben a színpad mögött kialakított Baba-mama szobában a kíváncsi szemektől elzárva, közvetlen mosdóval ellátott helyiségben tudod kisbabád tisztába tenni, megetetni. A kulcs a földszinten szolgálatot teljesítő biztonsági őrnél van, keresd őt nyugodtan, vagy hívd a 66/524-524-es számot. A Biztonsági Szolgálat készséggel segíteni fog.

Rendezvények idején a II. emeleti női mosdóban van lehetőség pelenkázásra.

Ha végeztél, kérjük hagyj rendet magad után! A következő kismama is megérdemli!

Információ

1. Elvesztettél, vagy éppen találtál valamit?

Megoldás:

Hívd bátran a 66/524-524-es telefonszámot! A Biztonsági Szolgálatnál leadott talált tárgyakat – megfelelő azonosítás után – akár azonnal átveheted, vagy a talált tárgyakat leadhatod! Az információs pult nyitvatartási idejében (10.00-18.00 között) nyugodtan keresd kolléganőnket, aki segíteni fog!
Étkezés

1. Leülnél ebédelni, de nem találsz helyet?

Megoldás:

Nos, erre vonatkozó praktikánk nem hoz azonnali megoldást, de hosszú távon biztosan eredményes lesz! Ha végeztél az étkezéssel, kérjük, hogy a tálcádat vidd a tálcagyűjtő pontokra, így a következő vendég gyorsabban tudja elfoglalni a helyét. Ha más is így tesz majd, mindig lesz elég ülőhely! Egyidejűleg kérjük, hogy segíts nekünk a környezet védelmében, és a hulladékot a szelektív gyűjtőkben helyezd el! Előre is köszönjük!