A Csaba Center bevásárlóközpont létesítmény üzemeltetésének folyamatautomatizálása 

A CSABA CENTER INVEST Befektető Kft. Bevásárlóközpont létesítmény üzemeltetésének folyamatautomatizálását célzó projekt megvalósítására a Széchenyi2020 programban került sor e 21 500 000 Ft azaz huszonegymillió-ötszázezer forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával. 

A GINOP-1.2.8-20-2020-01641 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása felhívás keretében a CSABA CENTER INVEST Befektető Kft. Bevásárlóközpont létesítmény üzemeltetésének folyamatautomatizálását valósította meg. Csökkenő költségek, hatékonyabb műszaki szakemberek és fejlesztők többek között ezekkel az előnyökkel járt számunkra az épületüzemeltetési rendszer felújítása, illetve az épületautomatizálási megoldások alkalmazása.

Az általunk választott komplex épületautomatizálási rendszer közel harmadával csökkentette a nem tervezett karbantartások számát.

A rendszereinkből gyűjtött adatok alapján az épületek hatékonyabb üzemeltetését támogató megoldásunk segítségével az energiaköltségek esetében átlagosan 20 százalékos megtakarítást értek el. A rendszerrel átlagosan csaknem 30 százalékkal csökkenthető a nem tervezett karbantartások száma, és előre ütemezhetők a szervizelések. A szoftverrel ezenkívül a fűtő-hűtő- és szellőztetőrendszereket érintő rejtett költségek több mint 80 százaléka is beazonosítható. Az épület így nem használ feleslegesen energiát, ezáltal pedig költségeket takarítunk meg, miközben az alaptevékenységükre tudunk koncentrálni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg között.

A projekt támogatás mértéke: 44,43%.

A projekt befejezésének dátuma: 2021.11.21.

Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-01641

További információ kérhető:
Zsibrita Pál
muszak@csabacenter.hu