Óvd a bőröd a napsugarak ellen

A dm - drogerie markt üzletben már a professzionális hajápoló termékek között elérhetőek a napozás utáni hajápolók, amelyek keratin tartalmuknak köszönhetően erősítik a haj szerkezetét és fényt kölcsönöznek a száraz tincseknek.

https://www.dm.hu/haj/professzionalis-hajapolok

Legegyszerűbb megoldás természetesen árnyékban átvészelni az extra napos órákat. Amennyiben ez nem megoldható, fedd be a fejed! Ha kalapot viselsz, nem csak az arcbőröd óvod, de a hajad sem lesz kitéve az UV sugaraknak és nem utolsósorban a napszúrás ellen is hatékonyabban védekezhetsz! A klóros medencevizet pedig mindig mosd ki a hajadból is! https://netamin.hu/cikkek/nyari-hajvedelem-tanacsok-az-uv-sugarzas-ellen

Fényvédőket, napozáskor vagy napozás után használt krémeket mindenképp érdemes beszerezned akár hosszú utazásra készülsz, akár csak otthon az udvaron napozol.

Ugyanakkor bármennyire csábító a napfény és a napbarnított bőr, kerüljük a túlzott napozást, és ügyeljünk a megfelelő fényvédelemre, különösen az arcon. Az UV-sugárzás károsíthatja a bőrt, illetve a bőrsejteket, és nemcsak rövid távú hatásai lehetnek, mint a napégés, hanem hosszú távúak is, például a bőrrák és a bőröregedés folyamatának felgyorsulása. A fényvédő krémre főleg az arcon van szükség, mivel az arcbőr sokkal érzékenyebb, mint a testen lévő többi bőrfelület.

Vékonyabb és több faggyúmirigy van benne, amely szabályozza a folyadékháztartást és gondoskodik a bőr rugalmasságáról.

Aki szeretné ellensúlyozni az idő előtti bőröregedést vagy a bőr károsodását, annak mindenképpen érdemes gondoskodnia az arca mindennapos fényvédelméről.

Fényvédőket, krémeket a földszinten található dm üzletben szerezhetsz be!

https://.dm.hu/dm-inspiraciok/szepsegapolas/fenyvedo-az-arcra-1524202