Center Praktikák

Vannak emberek, akiknek minden egyértelmű, akik mindent tudnak. Ők a szerencsések.
Hetente megjelenő rovatunk azonban nem nekik szól. A Center Praktikák azoknak szól, akik szívesen fogadnak ötleteket, javaslatokat. Ezek a praktikák arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék, esetleg meggyorsítsák vagy egyszerűbbé tegyék a Center mindennapos használatát.
Minden hét szerdai napján egy-egy új praktikát osztunk meg Veletek, amelyhez még némi
– általában műszaki jellegű – magyarázatot is fűzünk.
Reméljük, hogy tetszeni fog a kezdeményezésünk!

 

Lássuk a praktikákat!

Most vásároltál/kaptál először Csaba Center Vásárlási Utalványt és nem tudod hol lehet beváltani, meddig érvényes?

Megoldás:
Az utalványt beváltó üzletek aktuális listáját megtalálod weboldalunkon:
Vásárlási Utalványt beváltó üzletek
Az utalványok a vásárlás napjától számított 6 hónapig érvényesek, a lejárati határidőt az utalványon bélyegezve megtalálod!


Ha több autó áll a kijárati sorompónál, nézz rá az órádra! Kezdd el mérni a tényleges várakozási időt! Meg fogsz lepődni, hogy milyen kevés időt milyen soknak érzel!

Magyarázat:
Amikor az autóban, különösen mások teszetoszasága miatt kell várakoznunk, gyakran úgy érezzük, hogy 5-10 percbe is beletelik mire kijutunk.
A valóság sokkal szebb: mindössze egy-másfél percről van maximum szó. Ha figyeljük az idő múlását, rá fogunk csodálkozni, hogy milyen soknak tudunk érezni ilyen helyzetben már néhány tíz másodpercet is! Ettől persze még várakozunk…


Leülnél ebédelni, de nem találsz helyet?

Megoldás:
Nos, erre vonatkozó praktikánk nem hoz azonnali megoldást, de hosszú távon biztosan eredményes lesz!
Ha végeztél az étkezéssel, kérjük, hogy a tálcádat vidd a tálcagyűjtő pontokra, így a következő vendég gyorsabban tudja elfoglalni a helyét. Ha más is így tesz majd, mindig lesz elég ülőhely! Egyidejűleg kérjük, hogy segíts nekünk a környezet védelmében, és a hulladékot a szelektív gyűjtőkben helyezd el! Előre is köszönjük!


A parkolóház első emeletén éred el a beléptető kapukat. Mindig ahhoz a kapuhoz állj, amelyikben kevesebben állnak előtted! Így elkerülhető, hogy a sor a felhajtó rámpáig feltorlódjon, és a beléptetés is sokkal gyorsabb.

Magyarázat:
Gyakran tapasztaljuk, hogy az autósok automatikusan követik egymást. Ha valaki beáll az egyik sávba, az utána érkező autósok többsége ugyanazt a sávot választja annak ellenére, hogy a másik üres. Ez egy ösztönös cselekedet, de kis odafigyeléssel segítesz magadon és az utánad jövőkön is.


 Előfordult már, hogy úgy érezted, megráz a lift gombja? Próbáld meg a ruhád ujjával, vagy zsebkendővel megnyomni!

Magyarázat:
A bevásárlóközpont száraz levegője, illetve a selyem/pamut/műszálas ruhák együttesen elektrosztatikusan feltölthetnek. Igen, Téged! A fém szerkezetek pedig úgynevezett „nulla potenciálon” vannak – lánykori nevén földelve -, így ez az elektrosztatikus töltés kisül. Ez okozza a kellemetlen érzést.


Bizonytalan vagy a parkolóházba történő be- vagy kihajtáskor, hogy elférsz-e a kanyarban?

Megoldás:
Minden kanyarban elhelyeztünk legalább egy – néhol kettő – domború tükröt. Ezek segítségével beláthatod a kanyart, meggyőződhetsz arról, hogy nem jön szembe senki!
Mindemellett azért javasoljuk, hogy maradj a sávodon belül! Ha kanyarodáskor figyeled a visszapillantó tükröket is, elkerülhető hogy ráhúzd az autót a kerékvetőre vagy a falra.


Elvesztettél, vagy éppen találtál valamit?

Megoldás:
Hívd bátran a 66/524-524-es telefonszámot! A Biztonsági Szolgálatnál leadott talált tárgyakat – megfelelő azonosítás után – akár azonnal átveheted, vagy a talált tárgyakat leadhatod! Az Információs Pult nyitvatartási idejében (10.00-18.00 között) nyugodtan keresd kolléganőnket, aki segíteni fog!


A felhajtó rámpára csak akkor kezdj el felhajtani, amikor az előtted haladó autó már felért. Inkább várj néhány másodpercet, de így elkerülheted, hogy Neked kelljen megállni az emelkedő közepén.

Magyarázat:
Alföldi sofőrök vagyunk, sokan nem is tanulták, vagy elfelejtették a kézifékes indulást. (Esetleg még a kézifék sem jó a kocsin…). Előzd meg a problémát, a türelem rózsát terem!


Nyugodt körülmények között szeretnéd pici babád tisztába tenni, megetetni?

Megoldás:
Amikor nincs rendezvény a Csaba Centerben a színpad mögött kialakított Baba-mama szobában a kíváncsi szemektől elzárva, közvetlen mosdóval ellátott helyiségben tudod kisbabád tisztába tenni, megetetni. A kulcs a földszinten szolgálatot teljesítő biztonsági őrnél van, keresd őt nyugodtan, vagy hívd a 66/524-524-es számot. A Biztonsági Szolgálat készséggel segíteni fog. Rendezvények idején a II. emeleti női mosdóban van lehetőség pelenkázásra. Ha végeztél, kérjük hagyj rendet magad után! A következő kismama is megérdemli!


Ha a középső parkolómezőben nincs Veled szemben autó, hajts át a másik parkolómezőbe! Így kihajtáskor nem kell tolatnod!

Magyarázat:
Egy parkolóházban mindig számítani kell arra, hogy az autósok a szabad parkolók keresésével vannak elfoglalva. Előfordulhat, hogy nem veszik észre, hogy tolatsz és meghúzzák az autódat. Orral kiállni egyébként is egyszerűbb.


Merre szeretnél menni a lifttel? Mindig csak azt az irányt nyomd meg a hívógombon, amerre tartasz!

Magyarázat:
Sokan gondolják, hogy ha mindkét gombot megnyomják, akkor gyorsabban jön a lift. Ez éppen fordítva van! A lift felfelé és lefelé is gyűjtő rendszerű, tehát egy-egy irányban összegyűjti az utasokat. Ha mindkét gombot megnyomod, azzal csak lassítod a liftet, mert a másik irányban is meg fog állni.


Kifizetted a parkolójegyed, de nem nyílik a kijárati sorompó? Próbáld meg lekapcsolni a világítást! (már ha fel van kapcsolva 😉 )

Magyarázat:
Bizonyos fényviszonyok között – különösen szürkületkor vagy esős, párás időben – a leolvasó kamera nem látja megfelelően az autó rendszámát. A világítás lekapcsolása segíthet.